Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mám pochybnosti o niektorých personálnych zmenách, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Exminister vnútra Daniel Lipšic ocenil na svojom nástupcovi Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD), že u policajtov zachoval hodnotiaci systém a že si osvojil plán na ušetrenie 700 miliónov eur reformou verejnej správy.

Povedal to pri hodnotení prvých 100 dní Kaliňáka v ministerskom kresle.

"Pochybnosti mám o niektorých personálnych nomináciách, ale nebudem ich prvoplánovo kritizovať, počkám si na konkrétne výsledky," uviedol Lipšic.

Ešte ako minister kritizoval za postup pri vyšetrovaní kauzy Gorila vtedajšie šéfa policajného protikorupčného úradu Tibora Gašpara, ktorého Kaliňák vymenoval za policajného prezidenta. Gašpar sa nedávno v internetovej diskusii na portáli aktuálne.sk vyjadril, že zvažuje pozastavenie hodnotiaceho systému policajtov, ktorý do praxe dostal jeho predchodca Jaroslav Spišiak.

 Lipšica do kresla ministra vnútra nominovalo v roku 2010 KDH. V tohtoročných parlamentných voľbách získal spomedzi kandidátov hnutia najviac preferenčných hlasov. Z KDH však vystúpil a momentálne sa jeho meno spája so vznikom nového politického subjektu. V Národnej rade SR pôsobí ako nezávislý poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu