Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

MŽP podpísalo dotácie za 50 miliónov tesne po voľbách!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) pod vedením exministra Józsefa Nagya (Most-Híd) podpísalo viac ako štyridsať žiadostí na dotácie vo výške 50 miliónov eur tesne po voľbách. Jednu z nich, vo výške takmer šesť miliónov eur, získala firma, ktorá vznikla iba rok pred získaním dotácie. Informovali o tom dnešné Noviny TV Joj.

"Táto firma s exotickým názvom, podľa Obchodného registra, bola založená začiatkom roka 2011. Až koncom roka si v živnosti rozšírila aj predmet činnosti, podnikanie v oblasti nakladania s iným ako nebezpečným odpadom," konštatujú Noviny TV Joj. Už začiatkom tohto roka si firma požiadala o nenávratnú finančnú podporu vo výške takmer šesť miliónov eur. Podľa TV Joj pritom samotní úradníci ministerstva označili firmu za málo skúsenú.  

"Súčasné vedenie MŽP považuje za zvláštne, že sa tak stalo dva dni po parlamentných voľbách. Projekty sme podrobili prísnemu skúmaniu, nenašli sme však zákonný dôvod na zmenu rozhodnutia," reagoval na termín udelenia dotácií súčasný hovorca MŽP Maroš Stano.

Samotný exminister Nagy tvrdí, že dôveroval schvaľovacej komisii. "Keď mi to odporučili, tak to asi mali správne vyhodnotené. Mohol som to aj ja zastaviť, ale keďže som nemal žiadne indície, prečo to zastavovať, tak som to nezastavoval," reagoval pre TV Joj Nagy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu