Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po 20 rokoch sa poslanci pustia do rušenia imunity

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po dvadsiatich rokoch sa dnes v Národnej rade SR zrejme stretne snaha zrušiť trestnoprávnu imunitu poslancov so súhlasným postojom vo všetkých parlamentných stranách. Snemovňa sa dnes v prvom čítaní bude zaoberať zmenou ústavy, ktorou sa táto výhoda zákonodarcov zruší.

Pod návrhom sú totiž podpísaní predsedovia všetkých poslaneckých klubov naprieč politickým spektrom aj predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD), možno sa teda domnievať, že plénum návrh schváli veľkou

Ešte pred diskusiou o zrušení imunity bude plénum rokovať o zákone o energetike, zákone o regulácii v sieťových odvetviach a o novele zákona o elektronických komunikáciách. Na programe je aj návrh poslancov za stranu Most-Híd, ktorí si želajú, aby slovenskí olympijskí medailisti mali nárok na doživotnú rentu.

Popoludní by mal parlament schváliť novelu kompetenčného zákona, ktorou sa zruší post podpredsedu vlády pre ľudské práva a národnostné menšiny. Podľa novely sa tiež Ministerstvo zahraničných vecí SR bude po novom volať Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Očakáva sa tiež voľba troch členov Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu