Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poslankyne chcú mať krásne nohy: V parlamente vyšetrovali zadarmo!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - To sú výhody! V našom parlamente je možné skutočne všetko. Aj vyšetrenie kŕčových žíl na nohách, na ktoré sa bežní pacienti objednávajú poriadne dlho dopredu. Pre poslancov a zamestnancov Národnej rady takéto vyšetrenie zorganizoval predseda zdravotníckeho výboru Richard Raši. Výsledky mnohých prekvapili!

 

Vyšetrenie nôh išlo na dračku! V parlamente sa na lekársku prehliadku čakalo v rade. Viacerí poslanci si na vlastnej koži vyskúšali vyšetrenie, ktoré malo odhaliť v akom stave sú ich kŕčové žily. Miestnosť zdravotníckeho výboru sa tak zmenila na ordináciu a s pomocou ultrazvuku vykonávali dvaja lekári vyšetrenie nôh.

Samotný organizátor Richard Raši sa vyšetriť nedal. „Ja mám nohy ako srnka. Nemám žiadne problémy, pravidelne športujem, nebolia ma nohy, a tak nechcem zaberať čas,“ povedal nám Raši. Priestor prenechal ostatným kolegom. Ivan Švejna zo strany Most – Híd výsledkom vyšetrenia veľmi nadšený nebol. „Mám sa začať o seba starať, mám už svoj vek, ale nie je to nič vážne, tak som rád,“ povedal. Priznal aj to, že mu lekár navrhol pravidelné užívanie lieku.

Nohy si dala skontrolovať aj poslankyňa zo Smeru Bibiána Obrimčáková. „Pre ženu je toto vyšetrenie veľmi dôležité. Kŕčové žily sú vážne ochorenie a prevencia je nesmierne podstatná,“ povedala Obrimčáková. Vyšetrenie si veľmi pochvaľovala. „Športujem a záleží mi na tom, aby som si udržala svoje nohy aj pekné. Vyšetrenie dopadlo celkom dobre a pokiaľ budem dodržiavať, čo mi poradili, verím, že si kondíciu a zdravé nohy udržím,“ zhrnula poslankyňa. O svoje nohy sa stará aj poslanec za SaS Juraj Droba. Okrem toho, že je aktívny športovec bol zvedavý, čo mu lekár povie a nechal sa vyšetriť. „Vyšetrenie dopadlo pozitívne, teda s negatívnym výsledkom,“ povedal poslanec.

 

Poslankyne chcú mať krásne
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

Takéto vyšetrenia nie sú v parlamente ojedinelé. Poslanci majú pravidelne možnosť dať si skontrolovať kapacitu pľúc, či zmerať cholesterol. Predseda zdravotníckeho výboru Richard Raši nevylúčil ani ďalšie vyšetrenia. „Určite sa nepustíme do vyšetrovania duševnej stránky, ale inak sa budeme snažiť zorganizovať ďalšie rôzne vyšetrenia.“ povedal Raši. Už zajtra čaká poslancov vyšetrenie očí.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu