Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrel exposlanec Milan Gaľa (†59)

Milan Gaľa
Milan Gaľa

BRATISLAVA - Bývalý poslanec Európskeho parlamentu aj Národnej rady SR za SDKÚ-DS Milan Gaľa dnes zomrel za volantom svojho auta. Príčinou smrti nebola dopravná nehoda, ale infarkt. Gaľa zomrel neďaleko Košíc.

Milan Gaľa sa narodil v roku 1953 v Jarovniciach (okres Sabinov). Od roku 2004 až do 2009 bol poslancom Európskeho parlamentu, kde pôsobil v skupine Európskej ľudovej strany. V roku 1994, 1998, 2002 aj 2010 sa stal poslancom Národnej rady SR. V roku 1990 vstúpil do KDH, od roku 1997 bol členom SDK, neskôr SDKÚ-DS.

S hlbokým zármutkom prijal smutnú správu o úmrtí Milana Gaľu, bývalého poslanca, europoslanca a človeka, ktorý stál pri zrode SDKÚ-DS, predseda strany Pavol Frešo. V rozhovore pre agentúru SITA pripomenul, že Gaľa ako poslanec pôsobil už vo Federálnom zhromaždení ČSFR a bol poradcom predsedu vlády Mikuláša Dzurindu pre oblasť zdravotníctva. „Budem si ho navždy pamätať ako vzdelaného, rozhľadeného, pracovitého a obetavého človeka, ktorému pri službe vlasti nechýbal humor a nadhľad. Bol známy svojimi aforizmami, ktorými vedel rozosmiať okolie aj vo vypätých situáciách,“ dodal.

Na smutnú správu upozornil cez Facebook aj exposlanec SDKÚ Tomáš Galbavý. "Zomrel môj parlamentný kamarát Milan Gaľa - hrozné. Bol to skvelý človek, jeho oslobodzujúci humor mi bude chýbať. Je mi smutno," uviedol. Podobne sa vyjadrila aj poslankyňa Lucia Žitňanská. "Dozvedela som sa smutnú správu. Náš kolega, bývalý poslanec Milan Gaľa zomrel. Česť jeho pamiatke."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu