Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zárobok poslaneckých asistentov: Môže sa vyšplhať až cez 2 tisícky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poslaneckí asistenti zarábajú od jedného eura až do 2077 eur. Za symbolické jedno euro pracuje podľa internetovej stránky Národnej rady SR asistentka Ľubomíra Galka (SaS) Miriam Ďuricová, asistent Jozefa Mihála (SaS) Daniel Kerekeš a asistent Viliama Novotného (SDKÚ-DS) Ján Rusnák.

Najvyššiu možnú sumu 2077 eur dostáva asistentka Štefana Kuffu z OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností Mária Lukáčová, asistentka Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) Natália Urbanová, ale aj asistent Józsefa Nagya (Most-Híd) Ladislav Csenkey. Po 2077 eur zarábajú aj asistentka Lászlóa Solymosa (Most-Híd) Andrea Perhácsová, asistent Ivana Štefanca (SDKÚ-DS) Milan Šago a asistent Ivana Švejnu (Most-Híd) Tomáš Púchly.
      
Počet asistentov sa u jednotlivých poslancov líši. Niektorí zamestnávajú jedného, iní až piatich. Najviac asistentov majú exministri Jozef Mihál a Ľubomír Galko. Sú medzi nimi aj dve ženy, ktoré pracujú nielen pre týchto dvoch poslancov, ale aj pre zvyšok klubu SaS. Ide o Katarínu Mikulovú, ktorá má doktorát z európskeho práva a o ďalšiu právničku Martinu Jančíkovú.
      
Asistentky majú na starosti materiály na schôdzu a na hlasovania, písanie návrhov aj pozmeňujúcich, sledovanie legislatívneho procesu. "Dohodli sme sa, že je lepšie platiť dvoch kvalitných ľudí. Obidve sa osvedčili ako asistentky v predchádzajúcom období," uviedol na adresu spoločných asistentiek Martin Poliačik, ktorý ako jediný neplatí obom asistentkám rovnakú sumu.
      
Od zvyšku klubu dostáva Mikulová a Jančíková zhodne, po 150 eur. Poliačik dáva túto sumu Jančíkovej, Mikulovej platí 750 eur. Okrem spoločných asistentiek má každý z liberálnych poslancov aj minimálne jedného vlastného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu