Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Miškov hlási, že mal zrejme v aute plošticu

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA - Podpredseda SaS Juraj Miškov hlási, že mal zrejme v aute plošticu. Podozrenie z odpočúvania exministra hospodárstva polícia ešte nepreverila. Informuje o tom dnes portál denníka Sme.

V služobnom aute ministerstva hospodárstva, ktoré používal, sa podľa bývalého ministra Juraja Miškova našlo pod prístrojovou doskou zariadenie s mikrofónom, anténkou a káblikmi pripojenými na batériu auta. Objavil ho šofér pri kontrole batérie. Vodič nadriadeným podľa informácií SME nahlásil, že má podozrenie, že ide o odpočúvacie zariadenie. "Ak by to tak bolo, považujem to za škandalózne. Aby sa to preverilo, idem podať trestné oznámenie," povedal Miškov.

Referentské auto mal pridelené na súkromné účely a našlo sa v ňom "zariadenie, ktoré by mohlo byť určené na odpočúvanie". Povedal, že zatiaľ nemá žiadne podozrenia voči konkrétnym ľuďom. "Preverujeme to," povedal Dárius Bošjak z ministerstva. Pokračoval, že na otázky odpovedia v stredu.

Každé ministerstvo má referentské vozidlá, ktoré môžu používať ministri, ak chcú šoférovať sami a nechcú jazdiť na limuzíne s vodičom. Miškov zrejme používal staršie audi. Zatiaľ nie je jasné, či auto využíval aj nový minister Tomáš Malatinský, ktorý je v úrade len od minulého týždňa, alebo niektorý z jeho štátnych tajomníkov. Ministerstvo hospodárstva narába aj s tajnými informáciami, uvádza webový portál denníka Sme.

O ploštici už vypovedal na prokuratúre

Podpredseda SaS a exminister hospodárstva Juraj Miškov bol dnes ráno vypovedať na prokuratúre o predmete, ktorý sa našiel v jeho aute a pripomínal odpočúvacie zariadenie. „Podal som oznámenie o tom, že som takúto informáciu hodnoverným spôsobom získal. Ja som si svoju povinnosť splnil a je to v rukách orgánov činných v trestnom konaní,“ povedal Miškov na tlačovej besede.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu