Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vnútro v marci vyplatilo odmeny viac ako 5,4 mil. eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra v marci vyplatilo hasičom, policajtom, občianskym zamestnancom a záchranárom odmeny za kvalitné plnenie úloh v celkovej sume 5 404 450 eur.

"Z úspor mzdových prostriedkov dostali radoví policajti a hasiči po prvom štvrťroku 2012 odmenu vo výške 100 eur a tí najvýkonnejší vo výške 500 eur," informovala Natália Hattalová z komunikačného odboru rezortu vnútra. K výplate si prilepšili za pokračujúci trend zníženia dopravnej nehodovosti a kriminality na nové historické minimum, ale aj za nasadenie pri predčasných parlamentných voľbách a pri protestoch Gorila.

"Odmeny boli na základe návrhu príslušných nadriadených vyplatené aj niektorým vybraným radovým občianskym zamestnancom za mimoriadnu kvalitu práce vo výške 300 eur," dodala Hattalová.

Viac než 44-tisíc eur na odmeny rozdalo ministerstvo v období január až marec aj niektorým funkcionárom. Po tritisíc eur dostali vedúci služobného úradu Marcel Klimek, štátny tajomník Maroš Žilinka, šéf policajtov Jaroslav Spišiak, policajný viceprezident Ľubomír Ábel a 1. viceprezident Ján Vaľo.

Po dvetisíc eur dostali riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Peter Stadničar, šéf Úradu boja proti korupcii Peter Kovařík, riaditeľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite Peter Krajíček a šéf hasičov Pavol Mikulášek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu