Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obyčajní ľudia oslávia zrušenie imunity ohňostrojom

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA – Na oslavu zrušenia priestupkovej imunity Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti doprajú Bratislavčanom ohňostroj ako to pred časom sľúbili.

Odpália ho v nedeľu 5. februára o 17:30 z parkoviska vedľa Nového mosta pod Bratislavským hradom. Obyčajní chceli ohňostroj pôvodne urobiť z terasy pred budovou parlamentu, ale ich líder Igor Matovič tvrdí, že predseda Národnej rady SR Pavol Hrušovský (KDH) im to zakázal.

„Sľub aj napriek tomu plníme a pozývame ľudí, ktorí si chcú vychutnať víťazstvo ľudí nad politikmi, aby sa prišli pozrieť na parádny ohňostroj,“ uviedol dnes Matovič vo vyhlásení pre médiá. Bratislavčanom odkazuje, že na ohňostroj bude najlepší výhľad z nábrežia Dunaja, z areálu Bratislavského hradu a z lávky pre peších na Novom moste.

Matovičovci sa nazdávajú, že k zrušeniu imunity výrazne prispeli tým, že autami demonštratívne zaparkovali na piatich stovkách miest, kde je to zakázané a burcovali ľudí, aby bombardovali poslanecké e-mailové schránky výzvou na zrušenie priestupkovej imunity. Poslanci napokon dostali do schránok viac než štyri milióny e-mailov. „Boli sme otravní ako muchy, až kým sme postupne nezískali prísľub všetkých koaličných strán, že za zrušenie imunity budú hlasovať.“

Priestupkovú imunitu si poslanci zrušili v piatok 3. februára, keď za vzdanie sa tohto privilégia hlasovalo všetkých 147 prítomných poslancov naprieč politickým spektrom. Okrem poslancov prišli o priestupkovú imunitu aj sudcovia, prokurátori, príslušníci SIS aj policajného zboru či prezident.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu