Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

SIS dostala list od Radičovej, odpoveď pripravuje

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská informačná služba (SIS) už dostala list, v ktorom ju premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) žiada vysvetliť niektoré podozrenia vyplývajúce z jej údajných spisov Gorila.

"Odpoveď prišla včera (17.1.), ale zatiaľ to nie je odpoveď na jej otázky, ale je to len priebežná informácia..., že SIS pracuje na vypracovaní otázok tak, aby mohla poskytnúť premiérke komplexnú informáciu," povedala dnes riaditeľka tlačového odboru Úradu vlády SR Ľubica Pilzová.

Predsedníčka vlády poverená vedením rezortu obrany informovala médiá v pondelok (16.1.), že poslala riaditeľovi SIS Karolovi Mitríkovi list, v ktorom ho žiada o objasnenie okolností Gorily. V prípade, že sú informácie, ktoré unikli na verejnosť, pravdivé, Radičová chce vedieť, kedy SIS zistila podozrenia vyplývajúce zo spisov a či mala povolenie na využívanie informačno-technických prostriedkov (ITP), v prípade, že boli nasadené.

Šéfka exekutívy sa tiež pýtala, či SIS vo veci komunikovala s políciou a prokuratúrou v rámci svojich zákonných povinností. "V prípade, že boli použité ITP prostriedky, existujú ešte nosiče záznamu, napríklad zvukový záznam?... Ak sa tieto nosiče záznamu znehodnotili, na základe čoho sa tak urobilo a kedy? A kedy došlo k ukončeniu získavania a sústreďovania informácií o tejto prípadnej organizovanej činnosti a na základe čoho SIS ukončila túto činnosť?" pýtala sa Radičová v liste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu