Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

MS: Vyjadrenia Harabina nie sú hodné osobitného komentára

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Vyjadrenie šéfa Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady SR Štefana Harabina nepovažuje rezort spravodlivosti za hodné osobitného komentára.

Reagoval tým dnes jeho hovorca Peter Bubla na Harabinove slová, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) hlasovala za zachovanie korupcie štátnom orgáne, keď nezdvihla ruku za odvolanie Anny Bubeníkovej z postu predsedníčky Výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM).

 "Každý si z nich môže urobiť vlastný názor a posúdiť, kto vnáša politikárčenie do súdnictva, kto sa tu silou-mocou snaží vytvoriť dojem osobného sporu, kto neustále uráža a ignoruje zákony tejto krajiny a kto naopak prináša zmeny v prospech poctivých sudcov, rýchlejších a dôveryhodnejších súdov," povedal Bubla. Na margo Harabinových tvrdení, že Žitňanská o boji proti korupcii v justícii iba hovorí, ale žiadne trestné oznámenie doteraz nepodala, Bubla poznamenal, že podala dve.

"Jedno pre podozrenie zo spáchania trestného činu zasahovania do nezávislosti súdu voči predsedovi Najvyššieho súdu SR, druhé voči notárke," povedal Bubla.

Ministerka spravodlivosti Žitňanská minulý týždeň, tak ako ostatní ministri za SDKÚ-DS, nehlasovala vo vláde za odvolanie Bubeníkovej z FNM. V rámci SDKÚ-DS bola za iba premiérka Iveta Radičová. Bubeníková a jej kontakty s finančnou skupinou sa spomínajú v dokumente Gorila, ktorý údajne pochádza z tajnej služby.

Žitňanská v pondelok (16.1.) povedala, že kauzu Gorila majú vyšetriť kompetentné orgány, ktoré nie sú v konflikte záujmov. Prípad by podľa nej mala dozorovať Generálna prokuratúra, ktorú by už viedol Jozef Čentéš. Dodala, že by to dávalo garanciu, že prípad bude vyšetrený pod dohľadom niekoho, kto na ňom v minulosti nijako neparticipoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu