Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Radičová prvýkrát porušila svoju tradíciu v kupovaní darčekov

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová po prvý raz porušila svoju tradíciu pri zháňaní vianočných darčekov pre blízkych a priateľov. V minulosti ich mala kúpené a zabalené už niekedy v septembri.

Tento rok túto milú povinnosť nemala vybavenú ani dva týždne pred Štedrým dňom, keďže jej to nedovolili pracovné povinnosti. "Mala som iba kúriť a svietiť, ale nemohla som sa ujať tejto dôležitej funkcie, lebo nebolo kedy. Bolo toho veľa, čo bolo treba riešiť," povedala so smiechom v rozhovore na margo poznámky jej predchodcu Roberta Fica, podľa ktorého má súčasná vláda mandát iba na to, aby kúrila a svietila.

Nákup darčekov si ale nechcela nechať na poslednú chvíľu, keďže si dáva záležať na tom, aby boli milé, príjemné a prekvapili. Prvýkrát si tento rok uvedomila blížiace sa vianočné sviatky a ich atmosféru až v polovici decembra, keď predávala punč počas Staromestských vianočných trhov. Išlo o charitatívnu akciu, výťažok z ktorej putoval pre organizáciu Človek v ohrození.

Predsedníčka vlády dúfa, že sa jej počas zimnej sezóny podarí pár dní stráviť na lyžovačke. Minulý rok to nestihla, takže jej lyže pomaly začínajú hrdzavieť. Už ich spolu s korčuľami aspoň zniesla dole z povaly. "Túto zimu to musí vyjsť," podotkla. Rovnako tak ešte nemá naplánovanú dovolenku, na ktorú sa chystá spolu s dcérou Evkou po marcových parlamentných voľbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu