Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

"Nehumánny" poslanec Halenár. Chcel odoprieť starým ľuďom verejnú dopravu zdarma!

Poslanec Alfonz Halenár chce odoprieť starým ľuďom aj jednu z posledných úľav, ktorú majú.
Poslanec Alfonz Halenár chce odoprieť starým ľuďom aj jednu z posledných úľav, ktorú majú. (Zdroj: mmk)

KOŠICE – Nech platia cestovné ! To je názor košického nezávislého poslanca Alfonza Halenára (55), ktorý chce aby mestská hromadná doprava v Košiciach bola spoplatnená aj pre občanov nad 70 rokov ! Jeho názor našťastie všetci poslanci na čele s primátorom Richardom Rašim odsúdili.

Svoj návrh, poslanec Halenár obhajoval slovami: „Nepovažujem za správne, aby títo starí občania neplatili. Keď mesto dotuje verejnú dopravu 15 miliónmi skrytými dotáciami, tak sa im na dopravu zbierame všetci. Nech podporia aj oni mesto. Je to podľa mňa nesolidárne a nesociálne.“ Taktiež sa mu nepáčil návrh mesta, že bezplatnú dopravu od 1. januára budú mať aj darcovia krvi, držitelia Kňazovického medaili. Týka sa to asi 30 Košičanov. (Ženy toto ocenenie získávajú za 80 odberov a muži za 100).

„Toto je absolútne nehumánne, aby dôchodcovia platili. Tieto návrhy sú neľudské a bez sociálneho cítenia. Občania nad 70 rokov predsa nemôžu za svoju sociálnu situáciu,“ rozohnil sa primátor. Samozrejme poslanci jeho návrh zmietli zo stola a schválili aj bezplatnú dopravu pre darcov krvi a mnohí sa vyjadrili: „Je to aspoň aké také zadosťučinenie pre týchto ľudí. A dôchodcovia majú teraz podľa poslanca Halenára vôbec nevychádzať z domu a nikde nechodiť ?,“ krútili neveriacky hlavami. Tento návrh rozčúlil i košických dôchodcov. „Celý život som pracovala. Dosť som odviedla tomuto štátu. Nech si radšej revízori posvietia na čiernych pasažierov zo sídliska Lunik IX. Mám na košických sídliskách deti a vnúčatá a sú mojou jedinou radosťou v živote. Často ich navštevujem, ale cestujem len verejnou dopravou, na auto nemám. A teraz by som mala za cestu aj platiť ?“ dodáva dôchodkyňa Anna (75).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu