Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Koalícia preložila množstvo návrhov, opozícia je pobúrená

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poslanci vládnej koalície dnes z programu aktuálnej 22. schôdze vyradili 33 bodov, ktoré sa presúvajú na októbrové zasadnutie. Ide najmä o poslanecké návrhy zákonov, ale aj voľbu riaditeľa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ).

Tým sa mal stať poslanec SaS Kamil Krnáč. Na programe tak zostala už len asi dvadsiatka návrhov.

Snemovňa tak okrem iného opäť odkladá rokovanie o zrušení amnestií Vladimíra Mečiara, zrušenie priestupkovej imunity poslancov či návrh ústavného zákona z dielne Smeru-SD. Procedurálny návrh vyradiť tieto body v mene troch poslaneckých klubov SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd predniesol v pléne Július Brocka (KDH). Ešte pred ním navrhol preloženie menšieho počtu bodov šéf parlamentu Richard Sulík (SaS), no neuspel.

Po pondelkovom 12.9. rokovaní Koaličnej rady pritom Sulík avizoval, že parlament bude rokovať podľa plánu.

"Svojvoľne zasahujete do zákonodarnej iniciatívy. Poslanci, ktorí navrhli zákon, ho môžu stiahnuť sami, ale vy nemáte právo im ich návrhy zobrať. Je to vaša hanba," odkázal koalícii predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Pavol Paška. Brocka ho upozornil, že poslancom ich kompetenciu nikto neberie, len sa ich návrhy presúvajú na októbrovú schôdzu.

Koalícia takto odložila aj voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, voľbu kandidátov na člena Rady pre reguláciu aj voľbu kandidátov na vymenovanie za členov výberových komisií uskutočňujúcich výberové konania na voľné miesta sudcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu