Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Radičová (54) šokovala občanov: Ukázala odvážny výstrih!

Prekvapenie na Úrade vlády, Radičovej výstrih Zobraziť galériu (7)
Prekvapenie na Úrade vlády, Radičovej výstrih

BRATISLAVA – Premiérka Iveta Radičová zahodila po dlhej dobe ostych a jej tradičné konzervatívne oblečenie nechala v šatníku. Na deň otvorených dverí na Úrade vlády ju tak mohlo viac ako 5 tisíc návštevníkov na živo vidieť, nie len ako železnú lady v nohavicovom saku a zahalenú šatkou.

Radičovú mnohé zahraničné médiá prirovnávali k nemeckej kancelárske Angele Merkelovej. Narozdiel od nej však naša politička doteraz nečelila kritike za nevhodné oblečenie, alebo veľký výstrih. Premiérka si totiž od nástupu do funkcie dávala striktne pozor na to, aby vždy pôsobila konzervatívne. Až do včera. Na deň otvorených dverí totiž dala prednosť pohodliu a niektorí návštevníci tak mohli vidieť viac ako čakali. Dôvodom boli ľahké letné šaty, ktoré miestami odhalili aj partie, ktoré bývajú u Radičovej starostlivo zakryté. „Železná lady“ možno aj vďaka kratšej sukni a väčšiemu výstrihu ohodnotila rozhovory s návštevníkmi ako príjemné.

 

Iveta Radičová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Niektorí sa jej však zverovali s osobnými problémami so slzami v očiach. Ľudí trápili dôchodky, školstvo aj diaľnice. Úspech mali i predstavenia historického šermu a vystúpenia sokoliarov. Návštevníci sa mohli obliecť a odfotografovať v dobových kostýmoch či povoziť v areáli vlády na historických autách. Niektorí sa zatúlali do rokovacích priestorov vlády, kam sa bežní smrteľníci počas roka nedostanú.

Iveta Radičová
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Úrad vlády)

V takzvanej novej budove Úradu vlády, kde kedysi pôvodne rokoval kabinet, premietali film Dušana Hanáka Papierové hlavy. V tejto budove mohli návštevníci na vlastné oči obdivovať aj vernú repliku Ústavy, zapožičanú z Národnej rady. O hudobný sprievod počas podujatia sa postarala Vojenská hudba Ozbrojených síl SR a zoskupenie Swing Young Jazz Generation. Medzi prítomných prišli aj ďalší politici. Napríklad minister kultúry Daniel Krajcer, hospodárstva Juraj Miškov, vnútra Daniel Lipšic, zdravotníctva Uhliarik, či minister školstva Eugen Jurzyca. S deťmi sa tu ukázal aj predseda parlamentu Richard Sulík.

Radičová (54) šokovala občanov:
Zobraziť galériu (7)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu