Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Harabin nechal potrestanie sudcov zo žúrky na Žitňanskej

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin dáva ruky preč od potrestania sudcov, ktorí sa zúčastnili na medializovanom večierku v Rajeckých Tepliciach. Ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej poslal list, v ktorom tvrdí, že ak by dospel k akémukoľvek záveru, čelil by z jej strany mediálnej kritike.

"Takýmto najtransparentnejším spôsobom predídeme zbytočnej škandalizácii súdnictva," napísal Harabin Žitňanskej.

"Čelil by som z vašej strany neoprávnenej mediálnej kritike, pretože už len z princípu by sa vám zdal trest mierny,"napísal. Ministerka spravodlivosti okolnosti večierku prešetruje.

Okrem sudcov NS sa na ňom podľa videozáznamu zúčastnil aj námestník Generálnej prokuratúry Ladislav Tichý. Ten odmietol, že by sa na večierku zabával na advokátovi na dôchodku, ktorý napodobňoval vraha z Devínskej Novej Vsi.

"Stal som sa figúrkou v tejto situácii, ktorá má znemožňovať kandidáta na funkciu generálneho prokurátora," povedal Tichý.

Podobne sudcovia Najvyššieho súdu Daniel Hudák, Milan Lipovský, Juraj Seman a Štefan Michálik odmietli podľa nich "hysterické šialenstvo", ktoré bolo podsunuté médiám s cieľom ich diskreditácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu