Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Podnet na zbavenie imunity A. Ďurkovského má prokuratúra na stole

Andrej Ďurkovský Zobraziť galériu (2)
Andrej Ďurkovský

BRATISLAVA - Podnet na zbavenie imunity poslanca Národnej rady SR a bývalého primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského (nezávislý) má Generálna prokuratúra (GP) SR na stole. TASR to dnes potvrdila jej hovorkyňa Jana Tökölyová s tým, že podnet je zaevidovaný na Trestnom odbore GP SR.

"Generálna prokuratúra SR zaevidovala podnet z Krajskej prokuratúry v Bratislave na súhlas s trestným stíhaním 21. júna 2011, ktorý sa týka trestnej veci PKO - búracie práce," povedala Tökölyová. Podľa nej ide o právne a skutkovo náročnú vec, ktorá si vyžaduje primeraný čas na preskúmanie celého objemného spisu.

Ak by prokurátor GP SR podnet akceptoval, o prípadnom vydaní Ďurkovského na trestné stíhanie by rozhodovali poslanci parlamentu. Polícia vedie v kauze Parku kultúry a oddychu (PKO) stíhanie pre trestný čin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Denník Nový Čas dnes informoval, že po tom, ako bratislavské mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo predaj pozemkov pod PKO, vtedajší primátor Ďurkovský vydal povolenie na zbúranie samotnej stavby. Na to však nemal mandát.

Prokurátor nemá na rozhodnutie, či požiada poslancov Národnej rady SR o vydanie Ďurkovského na trestné stíhanie, zákonom stanovenú lehotu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu