Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slota: Byť vo Ficovej vláde bolo pre SNS ponižujúce

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda SNS Ján Slota nebol spokojný s tým, ako sa k národniarom a ich ministrom správal niekdajší premiér Robert Fico. Vo vláde s ním SNS zotrvávala aj napriek tomu. Slota v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo vyhlásil, že to nebolo kvôli moci a vplyvu, ale kvôli Maďarom.

"Veď sme boli oklieštení, tak ako kvôli moci?" reagoval na otázku moderátorky Slota, ktorý pripustil, že takéto fungovanie v koalícii bolo ponižujúce. Nevystúpil z nej preto, že nechcel byť nahradený maďarskou stranou.
      

"Ešte ponižujúcejšie je, keď je vo vláde maďarská politická strana, ktorá si vybojuje na úkor slovenského národa nadštandardné veci a ktorá napomáha Maďarskej republike. To je ponižujúcejšie. A nielen pre mňa a moju politickú stranu, ale pre celý slovenský národ," zdôraznil.
      

Líder národniarov v tejto súvislosti kritizuje aj zákon o používaní jazykov národnostných menšín, o ktorom bude na májovej schôdzi rozhodovať parlament. SNS v reakcii na právnu normu začala zbierať podpisy pod petíciu za používanie slovenčiny ako výlučne úradného jazyka na celom území SR. Podľa Slotu ju už podpísalo približne 72.000 až 75.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu