Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrôzu v Demandiciach spôsobil nevinný potok: Nabral rozmery Ipľa!

Záplavy v Demandiciach
Záplavy v Demandiciach (Zdroj: YouTube)

DEMANDICE – Situácia v obci Demandice v Levickom okrese sa po záplavách z prívalových dažďov začína stabilizovať. Uviedol to starosta Attila Kürthy.

Obec ohrozoval predovšetkým potok Kamenná, ktorý sa vylial z brehov a zalial záhrady, studne, sedem domov, radovú bytovú zástavbu a halu drevospracujúceho podniku.

"Je to malý potôčik, v ktorom v lete takmer vôbec nie je voda, teraz mal rozmery rieky Ipeľ. Jeho tok bol po prívalových dažďoch široký takmer 25 metrov a hlboký dva až tri metre. Ale tak, ako prudko jeho hladina stúpala, tak teraz začína klesať," povedal Kürthy.

V obci stále trvá mimoriadna situácia. Momentálne tu odčerpávajú vodu zo zatopených domov, záhrad a studní. Podľa slov starostu výška škôd zatiaľ nie je známa. Stanoviť sa bude dať až po ukončení záchranných prác. "Určite najväčšie škody vznikli podnikateľskému subjektu, kde sa voda dostala do výrobných a skladovacích priestorov. Zatiaľ sa nedá konkrétne vyčísliť výška škôd, zvlášť, keď nám stále hrozia ďalšie zrážky," dodal Kürthy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu