Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hnev Slovákov za nízky trest za zabitého Filipínca Henryho: Čižnár zasahuje, prípad ešte nekončí

Príchod Juraja Hossu na súdne pojednávanie.
Príchod Juraja Hossu na súdne pojednávanie. (Zdroj: topky: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Juraja Hossua odsúdil súd pred pár dňami na šesťročný trest odňatia slobody nepodmienečne za zabitie Filipínca Henryho Acordu (†36). Generálna prokuratúra však vec preskúmala a podala odvolanie voči výške trestu.

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste pre neuloženie prísnejšieho trestu,“ uviedla hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová. 

Zníženie hranice trestu

Krátko po vynesedí verdiktu sa ozvali nespokojné hlasy. Ľudia v rôznych diskusiách vyjadrovali rozhorčenie, šesť rokov sa im zdalo málo. Hossu by si mal trest odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Vyhláseniu verdiktu predchádzalo vyhlásenie obžalovaného o vine. Z tohto dôvodu súd už nevykonával dokazovanie v súvislosti s vinou či s výškou trestu. Zároveň senát OS Bratislava I obžalovanému uložil ochranné protialkoholické liečenie.


AKTUÁLNE Šokujúci verdikt v prípade zabitia Filipínca Henryho (†36): Útočníka odsúdili na šesť rokov!


Súd znížil hranicu trestu preto, lebo vychádzal zo znaleckého posudku, podľa ktorého obžalovaný spáchal skutok v stave zníženej príčetnosti. Preto došlo podľa odôvodnenia predsedu trojčlenného senátu k mimoriadnemu zníženiu dolnej hranice trestnej sadzby (sedem rokov, pozn. red). Súd zároveň prihliadal nielen na priznanie, ale aj na skutočnosť, že od začiatku Hossu oľutoval svoj čin.

Viac o téme: Juraj HossuHenry Acorda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu