Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza Čistý deň: Svedectvá psychologičiek poskytujú šokujúci obraz o protekcii

Natália Blahová
Natália Blahová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Medializované svedectvá dvoch psychologičiek Ústredia práce a rodiny Kataríny Hatrákovej a Zuzany Hradilekovej poskytujú verejnosti šokujúci obraz o protekcii, akú poskytujú štátne štruktúry resocializačnému centru Čistý deň.

„Ich verejnými výpoveďami o zasahovaní nadriadených do správy o výsledku kontroly v Čistom dní by sa mali zaoberať aj orgány činné v trestnom konaní. Dôsledkom ich konania je totiž zakrývanie závažných zistení, ktoré by mohli viesť k odňatiu akreditácie,“ povedala poslankyňa NR SR za Natália Blahová.

V súvislosti s tým, že Čistý deň a jeho súčasní či bývalí pracovníci čelia podozreniam zo spáchania trestných činov vrátane sexuálneho zneužívania detí, manipulácia so správou z kontroly môže mať negatívny dopad aj na objektívnosť vyšetrovania.

„Očakávame, že generálny riaditeľ ústredia práce Marián Valentovič po tak závažných svedectvách zbaví vedúcich pracovníkov, podozrivých z nátlaku na psychológov ústredia práce, ich funkcií minimálne do doby, až sa celá vec riadne vyšetrí,“ uzavrela Blahová.

Viac o téme: Natália BlahováČistý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu