Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najkontroverznejšia postava Slovenska KONEČNE prehovorila: Výsmech národu v priamom prenose!

Ladislav Bašternák konečne prehovoril. Zobraziť galériu (2)
Ladislav Bašternák konečne prehovoril. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Podnikateľ Ladislav Bašternák odmieta obvinenia z daňových podvodov. Cíti sa byť nevinný a verí, že za mrežami neskončí. Povedal to pre televíziu Markíza vo včerajšom večernom spravodajstve. Potvrdil, že ho polícia vypočúvala.

"So žiadnym politikom sa nestýkam a nestretávam, naozaj si žijem úbohý život," uviedol v telefonáte pre Markízu. Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) podľa jeho slov nič nepredával. "Predávali sa akcie," povedal.

A čo obvinenia z daňových podvodov? "Samozrejme, že to odmietam," sebavedome prehlásil Bašternák s prezývkou "malý Laco", ktorý stavia iba 150 metrov od bytu premiéra v luxusnej časti Bratislavy novú vilu. Podľa Bašternáka ide o stavbu s legálnym povolením, no susedia majú iný názor.

Úbohý Bašternák? Kto mu uverí?
Zobraziť galériu (2)
Úbohý Bašternák? Kto mu uverí?  (Zdroj: Jan Zemiar)

Opozícia žiada Kaliňákov odchod z funkcie práve pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka, ktorú mal podľa opozície Kaliňák pomáhať zametať pod koberec. Prišla aj s návrhmi na odvolanie Kaliňáka a premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý býva v Bašternákovom byte v komplexe Bonaparte.

Kaliňák pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozičných poslancov ide o "záhadný" obchod. Opozícia kritizuje aj to, že premiér Robert Fico býva v Bašternákovom byte a žiada ho o vysťahovanie.

Viac o téme: Daňové podvodyLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu