Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V kauze vraždy v Moste pri Bratislave padol takýto rozsudok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I oslobodil dnes spod obžaloby Radoslava M. a Róberta B., ktorých prokuratúra vinila v prípade vraždy z roku 2004 v Moste pri Bratislave. Zomreli vtedy desaťročný chlapec a mladá žena. Okrem samotnej vraždy im kládla za vinu aj nedovolené ozbrojovanie. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, odvolanie podala prítomná prokurátorka.

V prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave prebiehajú naraz v tej istej veci dve pojednávania pred dvoma rôznymi senátmi Okresného súdu Bratislava I. V prvom obžalovali Branislava A., Jozefa B., Nikolu P. a Karola M. V tomto konaní sa posledné pojednávanie uskutočnilo minulý mesiac. V druhom konaní obžalovala prokuratúra Radoslava M. a Róberta B. Jedným z kľúčových dôkazov mala byť práve výpoveď svedka Nikolu P., ktorý v pôvodnom konaní vystupuje ako obžalovaný. Radoslava M. a Róberta B. nakoniec neusvedčil, súd totiž jeho výsluch nepripustil. „Je absurdné, aby v jednej veci, kde ešte nebolo právoplatne rozhodnuté, vystupoval ako obžalovaný a v druhej veci ako svedok,“ vyhlásil sudca pri odôvodňovaní svojho rozhodnutia.

Predseda senátu dokonca nepripustil ani čítanie trestného oznámenia, ktoré v súvislosti s touto vecou svedok Nikola P. vyhotovil. „To je dôkaz, ktorý nesvedčí o ničom, môže ho podať ktokoľvek a môže v ňom uvádzať hocičo,“ povedal. Podľa sudcu tak vykonaným dokazovaním nebolo preukázané, že sa obžalovaní dopustili skutku tak, ako bolo uvedené v obžalobe. Senátu pritom chýbal najmä prípadný motív konania obžalovaných.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave v decembri 2004. Z vraždy sú obžalovaní aj Branislav A., Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych. Juraj G. podnikal s bratmi Radoslavom a Andrejom M. Práve prvý z nich bol v tomto procese obžalovaný z toho, že si objednal jeho vraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu