Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrat v kauze účtov Slovákov v švajčiarskej banke: Všetko môže byť inak?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po týždni nastal totálny zvrat v škandále so zoznamom Slovákov, ktorí mali účty v banke HSBC. Tá je podozrivá, že klientom prala špinavé peniaze. Podľa najnovších informácií minimálne jedna osoba, ktorá bola uvedená ako majiteľ účtu, má dôkaz o tom, že je to klamstvo.

Švajčiarka banka HSBC neevidovala podľa webu webnoviny.sk žiadne finančné transfery spojené s Igorom Grošaftom. Ten sa na banku obrátil v piatok a požiadal ju, aby sa vyjadrila, aký je medzi nimi finančný vzťah. „Banka mi listom dnes odpovedala, že neeviduje žiadne finančné transfery na mňa ako fyzickú osobu, ani na žiadnu spriaznenú osobu, ani na účty právnických osôb, na ktorých by som bol ja ako konečný užívateľ,“ povedal Grošaf.

Zvrat v kauze účtov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Podnikateľ sa chce proti tvrdeniam viacerých slovenských médií brániť. Podáva trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi. „Podám tiež žaloby na ochranu osobnosti proti viacerým médiám, ktoré sa o mne nepravdivo vyjadrovali,“ dodal. V žalobe sa bude Grošaft domáhať ospravedlnenia, pretože chce očistiť svoje meno aj s rizikom, že bude na verdikt súdu čakať aj niekoľko rokov.

Medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov (ICIJ) zverejnilo informácie, podľa ktorých HSBC Private Bank vo Švajčiarsku v minulosti prijala vklady z celého sveta vo výške 102 miliárd USD, teda 90 miliárd eur. Aktívne pritom pomáhala svojim klientom vyhnúť sa daňovej povinnosti. Finančné riaditeľstvo SR informovalo, že má zoznam s menami 25 Slovákov, ktorí mali účty vo švajčiarskej pobočke banky. Niektoré médiá následne zverejnili zoznam ľudí zo Slovenska, ktorí mali mať účet v banke otvorený.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu