Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kauzu ovplyvňovania futbalových zápasov bude pojednávať súd v BB

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) - pracovisko Banská Bystrica bude schvaľovať dohodu o vine a treste, ktorú uzavrela trojica obvinených v kauze ovplyvňovania futbalových zápasov.

Termín verejného zasadnutia ešte nie je vytýčený, potvrdila to dnes hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dohodu v piatok 24. októbra predložil na ŠTS prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Generálnej prokuratúry SR. Obvinení sú v kauze Michal Dian, Ivan Hodúr a Marek Božoň.

"Obvinení sú pre trestný čin prijímania úplatku podľa paragrafu 321 odseku 1 Trestného zákona, ktorého sa mali dopustiť v súvislosti s ovplyvňovaním futbalových zápasov športových klubov DAC Dunajská Streda, resp. FC Nitra. V prípade schválenia dohody súdom budú jednotlivým obvineným uložené podmienečné tresty odňatia slobody a peňažné tresty. Vo vzťahu k ďalším obvineným, proti ktorým je vedené trestné stíhanie pre trestný čin podplácania, prípravné konanie naďalej pokračuje v spolupráci s príslušnými orgánmi Českej republiky," informovala v piatok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. V prípade, že súd dohodu schváli, stane sa právoplatnou a nebude možné sa voči verdiktu odvolať.

Všetci traja obvinení figurovali v korupčnom škandále s ovplyvňovaním zápasov, za čo dostal Hodúr od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) dištanc na 25 rokov a Dian s Božoňom na 18 rokov. Hodúr pôvodne dostal trest zákazu činnosti na 14 rokov za účasť na manipulácii duelov slovenskej najvyššej súťaže v drese DAC Dunajská Streda v sezóne 2013/2014. V máji tohto roku bývalému slovenskému reprezentantovi disciplinárka SFZ rozšírila dištanc o ďalších 11 rokov za ovplyvňovanie výsledkov prípravných stretnutí v drese FC Nitra v roku 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu