Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mafiánom odzvonilo: Súd poslal za mreže ďalšie dve sýkorky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PEZINOK – Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes vymeral 23-ročné väzenie pre Pavla M. prezývaného Seržo, ktorý údajne patril k strednému článku riadenia skupiny sýkorovcov.

V podskupine, ktorú riadil Ladislav B., podľa obžaloby zadával od roku 2011 pokyny na páchane trestnej činnosti. Súd dnes vyniesol verdikt aj voči Jánovi V., ktorý dostal 13 rokov. Pôvodne figurovalo v obžalobe viacero mien, ale ôsmi už dávnejšie uzavreli s prokurátorom dohodu o vine a treste. Rozsudok nie je právoplatný, Pavol M. sa proti nemu odvolal a Ján V. sa zatiaľ nevyjadril, či tak urobí.

Okrem členstva v zločineckej skupine sýkorovcov, ktorá operovala najmä na Záhorí a čiastočne v Bratislave, prokuratúra obžalovaným pripisovala naplánovanú potýčku v jednom bare, pri ktorej spôsobili zranenie poškodenému a vzali kufrík so 17-tisíc eurami. Tie patrili ich vlastnému členovi skupiny. Peniaze ulúpili údajne preto, že spomínaný člen neodvádzal skupine peniaze. V ďalšom skutku sa snažili prinútiť muža, ktorého zobrali v Kostolišti do auta, aby sa priznal k podpáleniu auta člena skupiny, pričom ho bili a pýtali od neho peniaze. Ďalšieho muža vylákali a naložili do auta vo Veľkých Levároch. Zámienkou bolo, že údajne predával drogy neteri jedného člena skupiny. Mužovi zobrali všetky veci, ktoré mal pri sebe, ako istú formu pokuty. V poslednom skutku udelili „pokutu“ členovi skupiny, ktorý vyhral peniaze na automatoch u konkurenčnej skupiny. Podozrievali ho, že na to použil nejaký herný kľúč. Pokutu dostal za to, že pred konkurenčnou skupinou tvrdil, že patrí pod obžalovaných, ale pred nimi to poprel a žiadne peniaze z výhry im neodviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu