Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podnikateľ Mikuláš Vareha zostáva vo väzbe, rozhodol súd

Mikuláš Vareha
Mikuláš Vareha (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podnikateľ Mikuláš Vareha, ktorý je obvinený z rozsiahlych daňových podvodov sa nedostane na slobodu ani po tom, ako na neho bola podaná obžaloba. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku dnes rozhodol, že zostane vo väzbe pre obavu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Potvrdili to na súde.

Prokurátor špeciálnej prokuratúry na neho podal obžalobu koncom júla. Viní ho z fiktívnych obchodov medzi svojimi firmami, vďaka čomu mal spôsobiť škodu za vyše 58 miliónov eur. Za skrátenie dane a poistného a za neodvedenie dane by si Mikuláš Vareha mohol podľa prokuratúry odsedieť vo väzení až 16 rokov. Mikuláš Vareha trestnú činnosť vraj páchal v rokoch 2008-2011, najmä v okrese Trebišov.
      
Mikuláša Varehu najskôr obvinili z daňových podvodov vo výške 29 miliónov eur. Neskôr jeho obvinenie rozšírili o daňové podvody za ďalších 11 miliónov eur. Vo väzbe je od vlaňajšej jari, v júli sa však takmer dostal na slobodu. ŠTS ho z väzby pustil, ale Najvyšší súd SR to po sťažnosti prokurátora zrušil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu