Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Platba falošnými bankovkami sa im vypomstila, skončili v rukách polície

Policajti zadržali a obvinili osoby, ktoré platili v Trnave falošnými bankovkami.
Policajti zadržali a obvinili osoby, ktoré platili v Trnave falošnými bankovkami. (Zdroj: SITA/KR PZ Trnava)

TRNAVA – Štyri osoby, z toho tri ženy, zadržala polícia v Trnave v súvislosti s falošnými bankovkami. Od polovice januára evidovala niekoľko platieb nepravými 100-eurovými bankovkami, ktoré podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej vyhodnotila Národná banka Slovenska ako falzifikát stupňa 5, čo znamená nepodarený.

"Prvý prípad falošnej bankovky nahlásila prevádzka občerstvenia, ktorej zaplatili 14. januára za donášku jedla. Polícia peniaze zaistila a zaslala na expertízne skúmanie. Vzápätí policajti prijali aj ďalšie oznámenia, stoeurovku prijali za odvoz aj dvaja vodiči taxi služby v Trnave. Zaistené bankovky vykazovali rovnaké znaky," uviedla hovorkyňa.

Polícia stotožnila podozrivé osoby a na základe príkazu súdu vykonali kriminalisti s vyšetrovateľom domovú prehliadku na Študentskej ulici v Trnave. V uvedenej trestnej veci polícia doposiaľ obvinila dve osoby, ktorým v zmysle zákona hrozí pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.
 

Viac o téme: Polícia Falošné bankovkyTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu