Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Kolízia motorkárov s tragickým koncom: Miňo (†47) zahynul pred očami kamaráta

Nehoda mala tragický koniec. Zobraziť galériu (2)
Nehoda mala tragický koniec. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

GELNICA - Ďalšia hlboká rana pre motorkársku obec. V okrese Gelnica došlo v nedeľu popoludní k nehode, pri ktorej vyhasol život 47-ročného Miňa z Košíc. Udalosť je o to smutnejšia, že išlo o zrážku dvoch motorkárov. Polícia zverejnila okolnosti nešťastia.

Podľa doterajších zistení polície viedol Košičan motocykel značky Kawasaki po ceste II/546 v smere jazdy od obce Hnilčík na obec Nálepkovo, pričom v časti obce Čierna Hora začal predchádzať pred ním idúcu kolónu motocyklistov v smere svojej jazdy.

Nehoda mala tragický koniec.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Prvý motocyklista (59) z okresu Prešov v tejto kolóne zašiel s motocyklom vpravo na riadne vyznačenú zastávku autobusu, kde sa chcel so svojím motocyklom značky Harley Davidson otočiť cez plnú čiaru späť na obec Hnilčík," opísala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Došlo však k zrážke, ktorá mala napokon tragický koniec. "Medzi oboma motocyklami došlo k stretu v protismernej časti cesty, kde vodič motocykla Kawasaki čelne narazil do boku motocykla Harley Davidson. Žiaľ, vodič motocykla Kawasaki zraneniam na mieste nehody podľahol," uviedla hovorkyňa.

Prípadom sa zaoberá polícia

Druhý motorkár mal viac šťastia. S ťažkými zraneniami ho leteckí záchranári previezli do košickej nemocnice. Či pri nehode zohral svoju rolu alkohol, momentálne zisťuje polícia. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," znelo v stanovisku polície.

Prečítajte si aj: Šok v prípade smrti Lucky (†27): Mečár spájaný s mafiou má dôvod na úsmev, nečakaný krok súdu!

Smrť pred očami kamaráta

Miňovi blízki nemohli uveriť správe o jeho smrti. Na sociálnej sieti pribúdajú srdcervúce komentáre. "Navždy mi zostane v hlave posledná návšteva... posledné slová... posledné ahoj... len pár hodín pred tragédiou, ktorá zanechá v mojom srdci obrovskú ranu," napísala Eva.

"Priateľ... zomrel si mi pred očami a nie svojou vinou," napísal kamarát zosnulého. Mnohí však dôvod nehody vnímajú inak a upozorňujú na to, že riskoval práve zosnulý Košičan.

"Kolóna harleyákov išla akurát z charitatívnej darovačky! Schytal to skúsený motorkár, ktorý už bol v rôznych kritických situáciách na ceste a vykryl to. Stále vedie kolónu, kde sú aj ženy motorkárky, takže o frajerine sa v tomto prípade z jeho strany nedá hovoriť," upozornil jeden z komentujúcich.

Kto bol vinníkom v tomto prípade, ale preukáže až policajné vyšetrovanie. "Presná príčina vzniku dopravnej nehody, miera zavinenia jednotlivých účastníkov a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," uzavrela polícia.

Viac o téme: NehodaSmrťMotorkárGelnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu