Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma počas policajnej kontroly pri Galante: Zasahovali leteckí záchranári, desivé FOTO nehody

Pri nehode zasahovali aj leteckí záchranári. Zobraziť galériu (9)
Pri nehode zasahovali aj leteckí záchranári. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

GALANTA - Nešťastný pondelok! Aj napriek tomu, že októbrové počasie je ukážkové, to isté sa nedá povedať o situácii na slovenských cestách. Záchranné zložky na začiatku týždňa zasahovali pri ďalšej havárii, tentokrát pri Galante. Došlo tam k zrážke kamióna a dodávky. Na miesto smerovali aj leteckí záchranári.

Dopoludnia sme vás informovali o kolízii osobného auta a kamióna, ku ktorej došlo na štátnej ceste I/51 pri obci Rovensko (okres Senica). Hasiči z Galanty a zo Serede však smerovali k ďalšej vážnej udalosti. K havárii, ktorá sa stala na štátnej ceste II/507 v katastri mesta Galanta.

Snímky z miesta nehody sú skutočne desivé.
Zobraziť galériu (9)
Snímky z miesta nehody sú skutočne desivé.  (Zdroj: HaZZ)

"Pri nehode došlo k zrážke dodávkového vozidla a kamióna, pričom následkom nehody utrpela jedna osoba zranenia rôzneho rozsahu. Hasiči vyslobodili zranenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru," priblížila Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Dráma počas policajnej kontroly
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: HaZZ)

Dráma počas policajnej kontroly

Polícia neskôr zverejnila okolnosti nehody. Sú skutočne dramatické. K havárii totiž došlo počas policajnej kontroly.

Na miesto udalosti smerovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.
Zobraziť galériu (9)
Na miesto udalosti smerovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.  (Zdroj: Facebook/Polícia - Trnavský kraj)

Všetko začalo tým, že hliadka mestskej polície zastavila a kontrolovala vodiča tureckého kamióna, keďže porušil zákaz vjazdu pre nákladné autá v úseku cesty II/507 Galanta - Nebojsa.

"Navyše tomuto vodičovi bo nameraný v dychu alkohol, 0,31 mg, čo je v prepočte 0,65 promile. Počas toho, ako bol kamión odstavený a vodič bol mestskou políciou kontrolovaný mimo vozidla, zozadu do neho narazila dodávka Citröen Jumper zo Žiliny," opísala polícia.

Vodič (31) dodávky utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice. "Cesta je v úseku uzatvorená, polícia vykonáva odklon premávky a dokumentovanie nehody. Presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme," dodali zástupcovia zákona pred 13. hodinou popoludní.

Viac o téme: NehodaKamiónDodávkaGalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu