Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Anton na babete dopadol zle: FOTO Kvôli neresti prišiel o majetok, policajti varujú všetkých vodičov

Alkoholom u vodičov v Žilinskom kraji. Zobraziť galériu (3)
Alkoholom u vodičov v Žilinskom kraji. (Zdroj: KR PZ Žilina)

NÁMESTOVO – Anton sa v piatok posilnil alkoholom a sadol na babetu. Pred jedenástou v noci ho chytili policajti. Upozornil na seba svojou nezodpovednou jazdou. Muži zákona však minulý týždeň v Žilinskom kraji odhalili až tucet vodičov pod vplyvom alkoholu. Preto znova zdôrazňujú, že alkohol za volant nepatrí.

Anton z Námestova na seba strhol pozornosť policajnej hliadky sám. A to tak, že motocykel Jawa-Babeta viedol po miestnej komunikácii v obci Bobrov bez ochrannej prilby na hlave, bez reflexných prvkov a jazdil zo strany na stranu. Policajti ho po zastavení podrobili dychovej skúške na alkohol. Dreger ukázal 1,15 mg/l (2,40 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.  

Alkoholom u vodičov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Policajti obvinenému 34-ročnému mužovi pod vplyvom návykovej látky obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. V priebehu vyšetrovania bol motocykel zaistený pre účely trestného konania.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža a zároveň podal návrh na prepadnutie veci-zaisteného motocykla.

Alkoholom u vodičov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Policajti odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu 

V uplynulom týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 12 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol  alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U 6 vodičov s výsledkom nad jedno promile, a u 6 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 6 vodičov nemotorových vozidiel.


Čítajte aj: Matka sa počas šoférovania obzrela za svojím synčekom: FOTO O pár sekúnd havarovala


Alkohol za volant nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky,“ uviedli policajti.

Viac o téme: Alkohol za volantom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu