Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma na východe Slovenska: Pri kopaní vínnej pivnice zasypalo robotníka, utrpel vážne zranenia

Pri udalosti zasahovali leteckí záchranári. (Ilustračné foto) Zobraziť galériu (2)
Pri udalosti zasahovali leteckí záchranári. (Ilustračné foto) (Zdroj: Facebook/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

VEĽKÁ BARA - Na východe Slovenska, konkrétne v obci Veľká Bara (okres Trebišov), došlo v utorok doobeda k nešťastiu. Pri kopaní vínnej pivnice tu zavalilo jedného z robotníkov. Utrpel ťažké zranenia, do nemocnice ho transportoval vrtuľník. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Starosta obce Ľudovít Sütő priblížil, že k nešťastiu došlo pri výkopových prácach. "Zosunula sa tam zemina, došlo k úrazu, jedna osoba bola zranená," povedal.

Zasahovali leteckí záchranári

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE na svojom webe informovala, že na pomoc letela posádka leteckých záchranárov z Košíc. "Záchranársky vrtuľník pristál v blízkosti miesta nehody. Muž (50) bol pri príchode záchranárov spod zeminy už vyslobodený, u pacienta prebiehala laická kardiopulmonálna resuscitácia," upresnila hovorkyňa hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.
Leteckí záchranári potom pokračovali v rozšírenej resuscitácii. Našťastie bola úspešná. "Po obnovení základných životných funkcií bol pacient preložený na palubu, napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a s tzv. polytraumou letecky transportovaný do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," uzavrela Hopjaková. Správu budeme aktualizovať.
 
Viac o téme: NehodaVínna pivnicaZranenýVeľká Bara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu