Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Počet nehôd v Trnavskom kraji počas prázdnin klesol: Rovnako aj nehody pod vplyvom alkoholu

Dopravná nehoda kamióna na R1.
Dopravná nehoda kamióna na R1. (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

TRNAVA - Polícia zaznamenala počas dvoch prázdninových mesiacov v Trnavskom kraji 224 dopravných nehôd, čo je o 11 menej ako v minulom roku. Domov k svojim blízkym sa nevrátilo päť ľudí, čo je o dvoch viac ako vlani. Ťažké zranenia pri týchto nehodách utrpelo 17 osôb, ľahko sa zranilo 94 ľudí. Informovala o tom trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

„Polícia pozitívne hodnotí pokles počtu dopravných nehôd so zisteným alkoholom u vodičov. Z celkového počtu bolo požitie alkoholu zistené v 26 prípadoch, čo je o deväť menej v porovnaní s minuloročným letom,“ doplnila Kredatusová.

Najviac dopravných nehôd podľa policajných štatistík zavinili vodiči motorových vozidiel, jedenásť nehôd zavinili cyklisti, z toho tri deti, a štyri nehody zavinili dospelí chodci. Hlavnou príčinou nehôd bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávna jazda cez križovatku.

Spomedzi okresov sa najviac nehôd stalo v okrese Trnava (47), nasledujú okresy Dunajská Streda a Piešťany (zhodne po 35). Podľa celoslovenských policajných štatistík poklesol v letných mesiacoch počet dopravných nehôd o 9 percent v porovnaní s vlaňajškom, počet usmrtených o 10 percent a počet nehôd zavinených konzumáciou alkoholu až o 20 percent.

Viac o téme: ŠtatistikaDopravné nehodyPolícia TrnavaTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu