Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavý zločin pri Seredi: FOTO Denis (17) prišiel ráno k bratovej (16) posteli, zaútočil sekerou

Brat napadol brata sekerou. Zobraziť galériu (3)
Brat napadol brata sekerou. (Zdroj: KR PZ Trnava)

VÁHOVCE - Policajti zo Serede obvinili z úmyselného ublíženia na zdraví 17-ročného mladistvého z obce Váhovce. Ten uplynulú stredu napadol so sekerou v ruke svojho brata. Zahnal sa ňou priamo na jeho hlavu. Dôvod jeho konania však nie je známy.

Prečítajte si aj: Dráma v Bratislave: Richard sa mal po krádeži zahnať nožom na svedkov, desivé odhalenie polície

Bolo ráno, len sedem hodín. Tínedžer ležal na posteli, keď na neho zaútočil jeho brat. Sekerou sa zahnal priamo na jeho hlavu. Mal šťastie, pred tvár si stihol dať ruky. Sekera mu však zaťala do dvoch prstov ľavej končatiny. Krvavý útok chlapcovi spôsobil rezno –sečné rany s poškodením šliach.

Brat napadol brata sekerou.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

"Policajti osobu ihneď zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ho obvinil z úmyselného ublíženia na zdraví na chránenej osobe," informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Dodala, že zároveň bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie z dôvodu, že mladík bol v auguste odsúdený za úmyselný trestný čin.

Brat napadol brata sekerou.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trnava)

Začiatkom roka sa totiž Denis dopustil lúpeže v už spomínanej obci. Políciou nemenovanú osobu mal zbiť a okradnúť o 20 eur. 

"Súd ho za lúpež koncom augusta odsúdil  a ako mladistvému mu vymeral trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne s odkladom na 18 mesiacov pod probačným dohľadom, s tým že mal nahradiť škody a verejne alebo osobne sa osobe ospravedlniť," objasnila hovorkyňa.

Právna kvalifikácia prípadu sa môže zmeniť na základe ďalších výpovedí a znaleckých posudkov. Rozhodovať o väzbe bude súd v najbližších hodinách.

Viac o téme: BratSekeraPokus o vraždu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu