Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Od smrti Žaluďa uplynulo 20 rokov: Vrah bratislavského mafiána ostane neznámy, skutok je premlčaný

Bratislavské mraziarne Zobraziť galériu (2)
Bratislavské mraziarne (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Peter Steinhübel patril medzi výrazné postavy bratislavského podsvetia v 90. rokoch. O život prišiel ako 34-ročný, v Bratislavských mraziarňach. Zastrelený bol jediným výstrelom a jeho vrah nie je doteraz známy. V nedeľu uplynulo presne 20 rokov od jeho vraždy.

Peter Steinhübel, prezývaný aj Žaluď, bol zastrelený presne pred 20. rokmi pred polnocou na dvore Bratislavských mraziarní. Zasiahla ho jedna guľka a aj napriek rýchlemu prevozu do nemocnice, boj o život prehral. Steinhübel bol jeden z prvých bratislavských mafiánskych bosssov na Slovensku. Poľovnícku guľovnicu, z ktorej sa strieľalo, polícia našla hneď na druhý deň, vrah nie je známy doteraz. Od nedele je však vražda premlčaná, upozornil denník SME

Budova, v ktorej zavraždili bratislavského mafiána, je dnes v rukách Kočnerovej spoločníčky

Puška patrila zahraničným poľovníkom, ktorým ju ukradli trištvrte roka pred vraždou z auta. Mafiánsky boss získal kapitál v roku 1991, keď obchodoval so striebrom. Neskôr kšeftoval s pozemkami, kúpil pezinský autoservis a Bratislavské mraziarne. Bol kamarát s Borisom Kollárom, súčasným lídrom strany Sme rodina. Poznali sa ešte z čias vekslovania, v roku 1995 aj spoločne podnikali práve v Bratislavských mraziarňach. 

Peter Steinhubel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Zabiť ho chceli viacerí

Zbaviť sa Steinhübela sa pokúsil aj Mikuláš Černák, ktorý sa priznal pred pár mesiaci. Na svedomí mal mať nastraženú výbušninu v aute. Nálož však vybuchla predčasne a Žaluď vyviazol len s poranenou rukou. V roku 1993 schytal niekoľko rán do hrude, z ktorých sa spamätával takmer rok. Neskôr po ňom strieľali ešte trikrát.

Viac o téme: MafiaPremlčaná vraždaBratislavské mraziarne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu