Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozivá zrážka pri Nitre: FOTO Vlak ťahal nákladiak 100 metrov, v súprave sedelo vyše 230 ľudí

Zrážka vlaku a kamiónu. Zobraziť galériu (6)
Zrážka vlaku a kamiónu. (Zdroj: KR PZ Nitra)

DOLNÉ KRŠKANY - Záchranné zložky mali už v pondelok ráno plné ruky práce. Zasahovali pri nehode, ktorá sa odohrala neďaleko Nitry, v obci Dolné Krškany. Na železničnom priecestí tam došlo k stretu vlaku s kamiónom. Hrozivá udalosť sa našťastie zaobišla bez vážnych zranení. Cestujúci však boli v poriadnom šoku.

Nehoda si vyžiadala zásah hasičov, policajtov aj záchranárov. Železničná spoločnosť Slovensko na Twitteri informovala, že doprava bola prerušená v úseku Ivanka pri Nitre. O tom, že úsek je neprejazdný, priniesol správu aj dopravný servis Zelená vlna.

Zrážka vlaku a kamiónu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Hazz Nitra)

Zrážka vlaku a kamiónu.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ Nitra)

Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga priblížil, že ku kolízii došlo pred ôsmou hodinou ráno. "V tom momente sa vo vlaku viezlo 238 cestujúcich," uviedol s tým, že k zraneniam nedošlo. Výnimkou bol len vodič kamiónu, ktorý však napokon z vozidla za pomoci hasičov a záchranárov vyšiel po svojich. Potom ho previezli na ošetrenie do nemocnice. 

Na webe spoločnosti Arriva, ktorá zabezpečuje v regióne prímestskú a mestskú hromadnú dopravu, taktiež upozornili na spomínanú udalosť. "Z dôvodu dopravnej nehody na železničnom priecestí na Dvorčianskej ul. linky 12, 14, 22 a 23 vynechávajú zastávku Nitrianske strojárne v oboch smeroch jazdy. Spoje, ktoré majú na zastávke Nitrianske strojárne konečnú, premávajú len do/zo zastávky Dvorčianska," priblížili. Cestujúcim zo zastávky Nitrianske strojárne odporúčali peší presun na zastávku Dvorčianska, odtiaľ bola premávka liniek zabezpečená. 

Zrážka vlaku a kamiónu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Hazz Nitra)

Keďže následkom zrážky došlo podľa Vargu k vykoľajeniu vlaku, na mieste boli aj dlhé hodiny po nehode hasiči. Tí z koľajiska najprv vyslobodzovali kamión, až potom príde na rad ťažká vlaková súprava.

Vlak ťahal nákladiak asi 100 metrov

Nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková neskôr doplnila, že vlak ťahal kamión po zrážke ešte asi 100 metrov. Účastníci udalosti boli podľa nej v šoku. "Štyridsaťdvaročný vodič nákladného vozidla Scania s prívesom pravdepodobne vošiel na priecestie napriek červenému svetelnému znameniu," vysvetlila. Alkohol v dychu vodičov policajti nezistili. Materiálne škody prevýšili 120-tisíc eur. Okolnosti a miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania policajtov Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre.

Viac o téme: NehodaVlakKamiónDolné Krškany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu