Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Trnavčanov ohrozoval muž so zbraňou: Mieril aj na policajtov, prekvapivé zistenie vyšetrovateľov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

TRNAVA - Na Trojičnom námestí v Trnave bolo v sobotu poriadne rušno. Polonahý 30-ročný muž tu totiž ohrozoval ľudí so strelnou zbraňou v ruke. Situácia zašla tak ďaleko, že zástupcovia zákona museli použiť varovný výstrel do vzduchu. Potom agresora spacifikovali pomocou donucovacích prostriedkov.

Muž napokon skončil v cele policajného zaistenia. V pondelok ho obvinili z útoku na verejného činiteľa a z výtržníctva. "Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať súd," informovala polícia na sociálnej sieti.

FOTO Trnavčanov ohrozoval muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Vyšetrovanie navyše prinieslo šokujúcu skutočnosť. Zbraň, ktorou muž mieril na ľudí, bola napodobenina. To však vo vyhrotenej situácii nemohol nik tušiť.

FOTO Trnavčanov ohrozoval muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Polícia prijala oznámenie o tom, že v parku Promenáda v Trnave sa nachádza ozbrojený muž v sobotu o 22. hodine. Neskôr sa presunul na spomínané Trojičné námestie. Keď sa na miesto dostavili policajti, mieril na nich zbraňou. Ohrozoval ňou aj ľudí okolo seba. Nepomohla ani výzva policajtov, aby zbraň odhodil. 

V Trnave sa strieľalo: Muž ohrozoval pištoľou na Trojičnom námestí okoloidúcich i policajtov

„V tej chvíli existovalo reálne ohrozenie života a zdravia ľudí na námestí, ako aj samotných policajtov, na ktorých mieril,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Po opakovaných výzvach preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu a potom muža spacifikovali. Šťastím bolo, že udalosť si nevyžiadala zranených.

Viac o téme: ZbraňTrnavaTrojičné námestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu