Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krvavá noc v Londýne: Na smrť pobodali ženu v pokročilom tehotenstve, dieťa bojuje o život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

LONDÝN - Žena približne v ôsmom mesiaci tehotenstva bola v sobotu pobodaná na smrť v Londýne, pričom jej dieťa je v kritickom stave. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na britskú políciu.

Mužov zákona privolali do domu v južnej časti Londýna, kde našli 26-ročnú ženu s bodnými ranami. Lekári pomohli jej dieťaťu na svet a previezli ho do nemocnice. Polícia zatkla pre podozrenie z vraždy 37-ročného muža.

Londýnsky starosta Sadiq Khan na Twitteri uviedol, že sa modlí za "toto nevinné dieťa a za jeho matku, ktorú tak tragicky stratilo". Premiérka Theresa Mayová čelí kritike, že k zvýšeniu počtu trestných činov spáchaných nožmi prispelo znižovanie výdavkov na políciu a škrty týkajúce sa sociálnych služieb.

Polícia zatkla dvoch mužov

Z dobodania tehotnej ženy v anglickom meste Croydon podozrievajú dvoch mužov. Dvojicu zatkli v sobotu, pričom 29-ročný podozrivý je vo väzbe a 37-ročného muža prepustili. Dvadsaťšesťročná Kelly Mary Fauvrelle bola pravdepodobne v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Krvavá noc v Londýne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

Podľa oficiálnej štatistiky došlo v Anglicku a Walese v roku 2018 k 285 prípadom dobodania na smrť, čo je najvyššia miera od začiatku vedenia záznamov pred 70 rokmi.

Viac o téme: NôžTehotnáútok Tehotenstvo Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu