Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vyčíňanie zlodejov na východe Slovenska: Krádež dobytka aj desiatky koní, škody za desaťtisíce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

PREŠOV - Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, ku ktorej došlo v noci zo stredy na štvrtok na jednej z fariem nachádzajúcej sa v katastrálnom území obce Rožkovany v okrese Sabinov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Páchateľ odcudzil z elektrickej ohrady celkovo desať koní, z ktorých boli tri žriebätá. Majitelia škodu vyčíslili na viac ako 55.000 eur," uviedla Ligdayová. Zákon pre páchateľa stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov.

V Mičakovciach ukradli dobytok

Polícia vyšetruje aj krádež 11 kusov hovädzieho dobytka v obci Mičakovce, časti Tarbaj, okres Svidník, ku ktorej došlo od utorka do štvrtka. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, páchateľ vošiel do elektricky ohradeného priestoru a ukradol dobytok.

"Majiteľke vznikla škoda 15.000 eur. Polícia preveruje všetky okolnosti prípadu a vedie trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uviedla Ligdayová.

Viac o téme: ZvieratáKrádežKoneRožkovany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu