Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Obrovská tragédia v Slovenskom raji: Žena (†68) sa potkla a zomrela po páde z útesu

Tomášovský výhľad.  (Ilustračné foto)
Tomášovský výhľad. (Ilustračné foto) (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

SLOVENSKÝ RAJ - Koniec týždňa poznačila smutná udalosť. V Slovenskom raji zahynula turistka z Poľska (†68). Osudným sa jej stal pád z obľúbeného Tomášovského výhľadu. Jej zranenia boli natoľko vážne, že jej už nedokázali pomôcť ani privolané záchranné zložky.

Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, nešťastie sa odohralo v piatok v dopoludňajších hodinách. "Polícia v tejto chvíli udalosť na mieste dokumentuje, čaká sa na príchod obhliadajúceho lekára. Nateraz bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," dodala.

Obrovská tragédia v Tornali: FOTO Smrteľný pracovný úraz pri výkopových prácach!

O správe informovala aj Horská záchranná služba. "Svedkovia nehody uviedli, že s ňou nemajú zvukový ani vizuálny kontakt. Vzhľadom na predpoklad vážnych poranení bola okamžite požiadaná o súčinnosť posádka VZZS z Popradu a do terénu odišli horskí záchranári," priblížili na webe

Tomášovský výhľad je miestom, kde s obľubou smerujú aj horolezci, ktorí tu prevádzajú výcvik.
Zobraziť galériu (1)
Tomášovský výhľad je miestom, kde s obľubou smerujú aj horolezci, ktorí tu prevádzajú výcvik.  (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Po príchode na miesto pádu však záchranári zistili, že žena utrpela poranenia nezlučiteľné so životom. Telesné pozostatky zosnulej boli podľa HZS nabalené a transportované na Čingov, kde boli odovzdané obhliadajúcemu lekárovi a príslušníkom PZ SR. O udalosti už informujú aj poľské médiá.

Nešťastné potknutie

Podľa našich informácií mala byť žena na turistike v sprievode ďalších štyroch ľudí. "Podľa očitých svedkov sa mala nešťastne potknúť a spadnúť," uviedol náš zdroj, ktorý zároveň upresnil, že tragédia sa odohrala okolo 10. hodiny.

Viac o téme: SmrťTuristkaSlovenský raj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu