Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na terénnych pretekoch tuhla krv: VIDEO mrazivej nehody z Oravy, Martinov (24) prekvapivý odkaz z nemocnice

Nehoda našťastie neskončila tragicky. Zobraziť galériu (4)
Nehoda našťastie neskončila tragicky. (Zdroj: Reprofoto:Youtube-Stanislav HRONEC, Facebook)

NIŽNÁ - Druhý ročník Orava Offroad v Nižnej bol skutočne napínavý. Pri pohľade na nehodu, ku ktorej došlo na jednom z najstrmších úsekov trate, však doslova tuhla krv v žilách. Dalo by sa povedať, že bolo šťastím, že nemala tragický koniec. Pretekár Martin, ktorý skončil v nemocnici s viacerými zraneniami, však situáciu, zdá sa, berie s humorom.

Za všetko hovorí odkaz z nemocnice, ktorý zverejnil jeho kamarát na sociálnej sieti. "Na Maťove želanie sem pridávam tento príspevok, v ktorom by chcel aj touto cestou všetkých pozdraviť a poďakovať za podporu, ktorú si veľmi váži. PS: humor ho stále neopustil," napísal Mário a pridal fotografiu usmiateho Martina na nemocničnom lôžku, no s víťaznou trofejou v kategórii špeciál po jeho boku.

Martina humor neopustil ani
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook-M.B.)

Len 24-ročný mladík mal skutočné šťastie. Na bonusovom výjazde sa niekoľkokrát prevrátil dolu kopcom a prizezajúcim sa divákom nebolo všetko jedno. Zasahovať museli aj leteckí záchranári.

Na okolnosti nehody si nepamätal

Martin utrpel poranenia hlavy, hrudníka, hornej končatiny a chrbtice. "Na presné okolnosti nehody si nepamätal. Po doplnení liečby bol pripravený na evakuáciu z miesta pomocou lanovej techniky. Počas medzipristátia ho záchranári preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave s poraneniami viacerých častí tela bol letecky transportovaný na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Žiline," uvádza na svojom webe Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE.

Pohľad z vrtuľníka na miesto, kde došlo k nešťastiu.
Zobraziť galériu (4)
Pohľad z vrtuľníka na miesto, kde došlo k nešťastiu.  (Zdroj: ate.sk)

Jazda na vlastné riziko

Nielen kamaráti či priaznivci off-roadu, ale aj organizátori podujatia Martinovi popriali skoré uzdravenie. Predseda pretekov Peter Mičuda sa vyjadril, že vďaka dobrej organizácii boli pri mladom mužovi zdravotníci už do 30 sekúnd. Pri adrenalínových pretekoch sa však počíta aj s podobnými úrazmi. "Súťažiaci idú na vlastné riziko," vysvetlil Mičuda a pripomenul, že pretekári podpisujú aj čestné prehlásenie. 

Nehoda vyzerala skutočne hrozivo.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Youtube-Stanislav HRONEC)

Predseda ďalej dodal, že súťažiaci, ktorý skončil v nemocnici, už tento výjazd minulý rok vyskúšal. Teraz mu však nevyšiel. Trať bola podľa Mičudu urobená tak, ako po minulé ročníky. Objasnil aj to, že vozidlá sú prispôsobené na kotrmelce, keďže majú špeciálne orámovanie. Havarované auto zostalo podľa neho aj napriek hrozivej nehode poškodené minimálne.

Podujatie Orava Offroad sa tento rok konalo od 14. do 16. júna v obci Nižná. K nehode došlo v nedeľu, teda v posledný deň pretekov. Po udalosti zrušili výjazd na spomínaný úsek.

Viac o téme: Off-roadHaváriaPreteky Nižná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu