Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dráma pri Nitre: FOTO Iba sedemročný chlapec na štvorkolke vbehol pod kolesá tereňáku

Dopravní policajti z Nových Zámkov prijali oznámenie o dopravnej nehode, jej účastníkom bolo dieťa na štvorkolke. Zobraziť galériu (3)
Dopravní policajti z Nových Zámkov prijali oznámenie o dopravnej nehode, jej účastníkom bolo dieťa na štvorkolke. (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

TRÁVNICA – Blížia sa prázdniny, čas plný hier a oddychu. Azda každé dieťa má rado bicyklovanie, korčuľovanie a vozenie sa na kolobežke alebo jazdenie na skejtborde. Poznajú však deti pravidlá cestnej premávky natoľko, aby mohli byť jej účastníkmi aj bez dozoru dospelých? Vedia napríklad to, ktoré chodníky sú vyhradené pre cyklistov, poznajú základné dopravné značky, semafor a jednoducho to, ako sa majú správať na ceste?

Po sobotňajšej dopravnej nehode, ktorej účastníkom bol len sedemročný chlapček na štvorkolke, treba myslieť na to, že v lete v tomto období počet detských úrazov stúpa.

Dopravní policajti z Nových
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

K spomínanej udalosti došlo v obci Trávnica v novozámockom okrese na Cintorínskej ulici. Vozidlo Jeep Grand Cherokee viedol 64-ročný vodič. Len čo zbadal dieťa na štvorkolke, s autom zastal.

Dopravní policajti z Nových
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Chlapec podľa polície zišiel z parkoviska pri bytovke rovno na cestu a narazil do auta. Bohužiaľ, pri nehode došlo k ťažkému zraneniu dieťaťa. Ako zástupcovia zákona ďalej uviedli, okolnosti a mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú.

Viac o téme: NehodaDieťaKolobežka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu