Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nekompromisný verdikt súdu: Novozámockého exprimátora odsúdili na päť rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÉ ZÁMKY – Bývalého primátora Nových Zámkov Gejzu P. a prednostu mestského úradu Petra Á. odsúdil v stredu (22. 5.) Okresný súd v Nových Zámkoch za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spolupáchateľstvom na päť rokov väzenia nepodmienečne.

Rozsudok nie je právoplatný. Informuje o tom portál týždenníka Plus 7 dní. Obaja odsúdení, ktorí sa na mieste voči rozsudku odvolali, majú taktiež nahradiť spôsobenú škodu, teda vrátiť do mestskej pokladne 178.600 eur. Tie podľa týždenníka rozdali ako mimoriadne odmeny zamestnancom mesta v čase, keď už primátor vedel, že po prehre v komunálnych voľbách odíde z funkcie.

O mimoriadnych odmenách informoval v roku 2014 nových poslancov mestského zastupiteľstva mestský kontrolór Štefan Rovňaník. Z celkovej sumy 178.600 eur malo byť 23.600 vyplatených zamestnancom mestského podniku Novovital. Odmeny sa mali pohybovať v rozmedzí od 6600 do 20.000 eur. Keďže peniaze na ne mesto v rozpočte nemalo, primátor aj prednosta ich podľa portálu mali získavať presunom v rozpočtových položkách.

Viac o téme: Primátor Súd Nové ZámkyGejza P.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu