Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Budovu v Nových Zámkoch zachvátili plamene: FOTO Hasiči evakuovali z blízkeho hotela 40 osôb

Požiar budovy v Nových Zámkoch. Zobraziť galériu (2)
Požiar budovy v Nových Zámkoch. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

NOVÉ ZÁMKY - Tri desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov sú v pohotovosti už viac ako päť hodín. Zasahujú pri požiari budovy, ktorý vypukol vo štvrtok v noci krátko po pol štvrtej. Na sociálnej sieti o tom informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Ako uviedlo Prezídium HaZZ v príspevku, po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar zachvátil strechu budovy, ktorá je prepojená s ďalšími objektmi. "Hasiči pomohli s evakuáciou 40 osôb z hotela nachádzajúceho sa v tesnej blízkosti požiaru," upresnili.

Požiar budovy v Nových
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Na mieste udalosti aktuálne zasahujú príslušníci z Nitry, Nových Zámkov, Komárna, Štúrova a Kolárova a členovia DHZO Dvory nad Žitavou, Rastislavice, Hurbanovo a Šurany.

Obrovské požiare na konci marca si vyžiadali 30 mŕtvych: Katastrofu mal spôsobiť blesk

Požiar sa už hasičom podarilo lokalizovať, momentálne však rozoberajú strešnú konštrukciu budovy a pomocou termokamier vyhľadávajú skryté ohniská. Šťastím bolo, že pri udalosti sa podľa hasičov nikto nezranil.

Hasiči stále zápasia s požiarom, ktorý už sposobil státisícové škody

Hasiči bojujú od skorého rána s požiarom strechy staršej budovy na Komárňanskej ceste v Nových Zámkoch. Nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková informoala, že v budove má sídlo viacero firiem. Bezpečnostné zložky museli evakuovať približne 40 ľudí z blízkeho hotela.

Na mieste požiaru sú experti z kriminalistického a expertízneho ústavu a psovodi so psami špeciálne cvičenými na vyhľadávanie ohnísk požiarov. Okolnosti a zavinenie požiaru už vyšetruje polícia, ako trestný čin všeobecného ohrozenia. Predbežnú škodu vyčíslili na viac ako 130-tisíc eur.

Viac o téme: PožiarEvakuáciaNové Zámky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu