Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Havária, záhadné zmiznutie a šokujúci návrat: Okresná šéfka SaS si zavarila, vyhadzov zo strany

Miriam Martišová skončila s vozidlom v rieke Hron. Zobraziť galériu (3)
Miriam Martišová skončila s vozidlom v rieke Hron. (Zdroj: Reprofoto:sas.sk, Facebook/Mesto Žiar nad Hronom)

BRATISLAVA - Okresná predsedníčka SaS za mesto Poltár Miriam Martišová (41) skončila minulý týždeň so svojím Range Roverom v rieke Hron. Keďže za volantom nesedela, pátrať po nej začali policajti, záchranári aj potápači. V interiéri auta totiž našli krv, čelné sklo malo byť rozbité skalou. Verejnosť a najmä jej blízki sa obávali najhoršieho.

Aj strana Sloboda a Solidarita sa v čase, keď bola Miriam nezvestná, vyjadrila, že o svoju členku majú strach. "Dúfame, že to bude mať dobrý koniec," reagoval ešte 17. apríla hovorca strany Róbert Buček. 

Okresnú predsedníčku za mesto Poltár napokon šťastne vypátrali. Živú a zdravú. Prekvapením ale bolo, že zatiaľ čo na Slovensku prehľadávali záchranné zložky rieku Hron či jej okolie, ona sa mala podľa televízie JOJ uchádzať o prácu v nemocnici v susednej Českej republike.

Polícia po vodičke bieleho Range Rovera, ktorý našli havarovaný, pričom prednou časťou bol vo vode, pátra od utorkového rána.
Zobraziť galériu (3)
Polícia po vodičke bieleho Range Rovera, ktorý našli havarovaný, pričom prednou časťou bol vo vode, pátra od utorkového rána.  (Zdroj: facebook mesta Žiar nad Hronom)

Na základe medializovaných informácií ju však spoznal nemenovaný človek a informoval políciu. „Nezvestná žena bola vypátraná a je v poriadku. Nakoľko si neželá zverejniť miesto, kde sa nachádza, viac informácií k tejto osobe poskytovať nebudeme,“ reagovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Nezvestná politička Miriam žije: Neuveríte, kde ju našli, jej havarovaný Range Rover je záhadou

Vylúčenie zo strany

Po pár dňoch a po tom, ako Martišová vysvetľovala na polícii, čo sa stalo, strana z konania svojej členky vyvodila dôsledky. "Republiková rada strany SaS prijala uznesenie o tom, že Miriam Martišová bola v pondelok predpoludním hlasovaním per rollam vylúčená zo strany," uviedol v utorok Róbert Buček.

Čo sa však vlastne udialo a prečo luxusné auto skončilo v Hrone, je pre verejnosť aj naďalej záhadou. Rovnako ako to, kto Martišovú nahradí na poste okresnej predsedníčky. Podľa hovorcu strany SaS totiž funkcia nateraz zostáva neobsadená.

Viac o téme: ZmiznutieZáhadaDopadČlenkaSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu