Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Policajný zásah v Košiciach: Na sídlisku našli podozrivú nádobu, evakuácia desiatok ľudí

Na sídlisku v Košiciach našli podozrivú nádobu, zasahovala polícia. Zobraziť galériu (4)
Na sídlisku v Košiciach našli podozrivú nádobu, zasahovala polícia. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

KOŠICE - Poplach alebo reálne nebezpečenstvo? V košickej mestskej časti Západ v týchto chvíľach zasahujú policajti aj hasiči. Dôvodom je podozrivý nález na jednom zo sídlisk, ktorý vyľakal okolie. Udalosť si vyžiadala evakuáciu ľudí.

Ako uviedli na facebookovej stránke Polícia SR, ide o podozrivú nádobu, v ktorej sa nachádza neznáma tekutina, navyše z nej trčia kábliky. "Policajti a hasiči evakuovali štyri vchody, približne 80 ľudí," informujú zástupcovia zákona v príspevku. Pripomínala nástražný výbušný systém.

Na sídlisku v Košiciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Zverejnili aj snímky z miesta zásahu. Nádoba sa nachádza na trávnatom poraste, na mieste verejnosti prístupnom na Laboreckej ulici. Tú polícia uzavrela približne o pol deviatej hodine ráno. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Na sídlisku v Košiciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a polícia prijala potrebné opatrenia. Evakuovali 80 obyvateľov štyroch vchodov. Na mieste bol aj policajný pyrotechnik a Kontrolné chemické laboratórium.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, prvotnou obhliadkou a meraním nebola zistená prítomnosť nebezpečnej látky ani nástražného výbušného systému. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Podozrivý predmet previezli na ďalšie expertízne skúmanie. Vyhodnocovať budú aj stopy z miesta, ktoré môžu smerovať k odhaleniu páchateľa. Viac informácií polícia poskytne hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí.

Viac o téme: Polícia KošicePodozrivý predmet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu