Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aký otec, taký syn: V prípade dvojice z obce Nemecká to platí dokonale, volebný víkend si užili v cele

Ilustračné foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

NEMECKÁ - Jeden má 40 rokov, druhý 19. Potvrdilo sa však, že ani v tomto prípade jablko nepadlo ďaleko od stromu. Reč je otcovi a synovi z obce Nemecká, ktorých polícia nachytala šoférovať pod vplyvom alkoholu. Víkend preto prežili v policajnej cele. V nedeľu o výške ich trestu rozhodoval sudca príslušného okresného súdu.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia si najprv posvietila na 19-ročného Miroslava. "V sobotu o 00.25 hodine na ceste I/66 v Nemeckej, na osobnom motorovom vozidle Škoda Felícia, mladšieho z nich zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Pri kontrole bol vyzvaný, aby predložil doklady potrebné na vedenie a premávku vozidla, nakoľko nie je držiteľom vodičského oprávnenia, doklady nepredložil," opísala hovorkyňa.

Hrôza v Prešove: FOTO Opitý autobusár ohrozil životy cestujúcich, takto ho potrestal súd

Mladíka však zástupcovia zákona vyzvali aj k tomu, aby sa podrobil dychovej skúške. Výsledkom bolo 1,54 promile v dychu. "Mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajné oddelenie," uviedla Faltániová.

Déjà vu

Po približne hodine sa v obci Ráztoka odohrala veľmi podobná situácia. V tom istom aute, ktoré už raz policajná hliadka zastavila, sedel opäť Miroslav, avšak 40-ročný. Bol to otec Miroslava mladšieho, ktorému polícia oznámila, že sa má po tom, čo zadržali jeho dieťa, zastaviť po vozidlo.

Alkohol za volantom sa vypomstil synovi, aj otcovi.
Zobraziť galériu (2)
Alkohol za volantom sa vypomstil synovi, aj otcovi.  (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Pri kontrole ale rovnako ako jeho ratolesť nepredložil doklady, keďže ani on nebol držiteľom vodičského preukazu. Nafúkal dokonca ešte viac, ako jeho syn. Až 1,81 promile. "Aj tomuto vodičovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajné oddelenie. Po vykonaní procesných úkonov obidvoch umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní," dodala na záver Faltániová.

Okresný súd v nedeľu 31. marca večer synovi uložil tri mesiace odňatia slobody s podmienečným odkladom na jeden rok a na 18 mesiacov mu zakázal šoférovať. Otec dostal trest povinnej práce vo výmere 150 hodín a zákaz šoférovania na tri roky. Rozsudok v oboch prípadoch je právoplatný, pretože ani otec ani syn voči trestnému rozkazu nepodali opravný prostriedok.

Viac o téme: AlkoholKuriozitaŠoférovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu