Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rasistické útoky ho vyšli veľmi draho: Z tých nepekných slov vám prejde mráz po chrbte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere dva roky dostal 19-ročný Lukáš Hájek z Nitry, ktorý spáchal útok na iné osoby s rasovým motívom. Ku skutku sa priznal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Lukáš trestnú činnosť spáchal v júli minulého roku. Najprv v istom zábavnom podniku drgol bezdôvodne do prechádzajúceho Róma Patrika, ten však na to nereagoval. Neskôr Lukáš odišiel pred iný zábavný podnik, kde Patrikovmu bratovi Kristiánovi v spoločnosti dvoch dievčat začal nadávať, že je „vy.....cigáň a čierny bastard a pustím na teba plyn“.

Na fyzický stret Lukáša s Kristiánom reagoval Patrik, ktorý chcel bitke zabrániť. Lukáš vytiahol nôž a teleskopický obušok. Pri incidente zranil Patrika, Kristiána i jedno z dievčat, ktoré mu chcelo v útoku zabrániť. Lukáša potom zadržala policajná hliadka a sudca ho vzal do väzby.

Lukáš spáchal prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva, pričom zranení boli traja napadnutí ľudia, ktorí ešte nemali 18 rokov. Tým, že Kristiánovi nadával do cigáňov a čiernych bastardov, spáchal Lukáš trestné činy s rasovým motívom. Trest si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac o téme: Súd Lukáš Hájek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu