Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Hasiči nad ohňom vo Veľkej Fatre stále nevyhrali: V hasení budú pokračovať aj ráno

Požiar v Gaderskej doline Zobraziť galériu (5)
Požiar v Gaderskej doline (Zdroj: HaZZ)

BLATNICA – Hasiči už majú požiar v Gaderskej doline pod kontrolou, stále však nie je úplne zlikvidovaný. Ako informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová, v hasení budú pokračovať od skorého rána.

Oheň hrabanky lístia a koreňového systému v Gaderskej doline sa rozhorel vo štvrtok 18. októbra večer. Pri požiari v nedostupnom teréne zasahovalo celý deň 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí sa vo veľmi nedostupnom teréne museli zaobísť bez hasičskej techniky a požiar hasili pomocou genfovakov a pracovného náradia. Zo vzduchu hasil požiar aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR, ktorý doposiaľ na zasiahnutý les zhodil približne 75-tisíc litrov vody.

Požiar vo veľmi nedostupnom teréne podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzany Farkasovej pretrváva už niekoľko hodín. "Hasenie zo vzduchu zabezpečuje vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR s členmi Leteckej hasičskej záchrany Okresného riaditeľstva HaZZ v Pezinku," uviedla Farkasová.

Doplnila, že pri udalosti zasahuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z DHZ obcí Blatnica, Ďanová, Priekopa, Vrícko, Kláštor pod Znievom, Mošovce a z MHZ Martin - Priekopa. "Pri požiari doposiaľ nedošlo k žiadnym zraneniam," dodala Farkasová.

Požiar lesa v Gaderskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - HaZZ)

Gaderská dolina je jednou z najznámejších dolín Slovenska. Ako uvádza stránka kamnahory.sk, nachádza sa v strede turčianskej Veľkej Fatry.

Viac o téme: PožiarHasičiGaderská dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu