Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NAKA zasahovala v Šali aj v Topoľčanoch: Zadržali dvoch mužov

NAKA
NAKA (Zdroj: FB/Polícia SR)

ŠAĽA/TOPOĽČANY - Akcia Tovar. Taký názov niesol včerajší zásah policajtov NAKA a kukláčov v dvoch slovenských mestách. Zadržali dvoch mužov, vyšetrovateľ oboch obvinil z podplácania. V chládku si môžu posedieť jeden až päť rokov. Vyšetrovanie však stále nie je na konci.

Takmer dvadsať policajtov NAKA a nitrianskych kukláčov v Šali a Topoľčanoch. Výsledkom boli dve zadržané osoby. "Akcia pod legendou „Tovar“ prebehla hladko a bez komplikácií, jej priebeh si nikto z nezainteresovaných osôb nevšimol," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Mužov vo veku 36 a 37 rokov obvinil vyšetrovateľ národnej protikotupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry z podplácania. "Podľa zistení polície mali títo muži zabezpečiť svedkov, ktorí by pri rekognícii neopoznali nimi uvedenú osobu," informovala polícia a vysvetlila, že rekognícia je osobitná kriminalisticko-taktická metóda.

"Jej podstata spočíva v tom, že určitá osoba znovupoznáva a tým stotožňuje určitú osobu, zviera, alebo vec, ktorú pred tým sama bezprostredne vnímala v súvislosti s udalosťou trestného činu," objasnili na stránke. 

NAKA v plnej pohotovosti: Dnes zasahovala na Okresnom úrade v Bratislave kvôli korupcii

Svedkovia mali nespoznať ženu, ktorá je obvinená z drogovej trestnej činnosti. Muži im mali odovzdať mastný úplatok vo výške 1000 eur. Po vykonaní rekognície im mali prisľúbiť ďalších 2000 eur.

"Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu prokurátorovi na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby," dodala polícia. Po dokázaní viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Polícia však uviedla, že vyšetrovanie stále nie je na konci.

Viac o téme: PodplácanieNAKAAkcia Tovar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu